Lékořice kořen

Kód: 944569.01
Neohodnoceno
52 Kč –5 %
336bc2f4d934c8a9f64c84ef3a79309d.image.589x900
52 Kč –5 % 49 Kč
Skladem (4 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lékořice lysá – Glycyrrhiza glabra je tradiční bylinou, jež je vzpomenuta již v prvním čínském atlase rostlin datovaném 3 000 let p. n. l.

Lékořice lysá je typická svou sladkou chutí, kterou většina lidí zná z dob dětství jako pendrek. Nicméně pendrek obsahoval i spoustu anýzu, takže toto přirovnání není úplně přesné. Jisté je, že lékořice je 50× sladší než řepný cukr, také se jí díky této vlastnosti přezdívá sladké dřevo. Její přednost je především v tom, že se hodí výborně do směsí, jelikož maskuje leckdy nepříjemnou chuť některých bylin. Používá se především do směsí žaludečních a při respiračních obtížích. Podporuje zažívání a zdraví trávicí soustavy. Přispívá k normální činnosti močových a reprodukčních funkcí.

Lékořiče lysá podporuje zdraví dýchacího systému, a to jak samotná, tak hlavně ve směsích. Užívání v oblasti respiračního zdraví popisují jak tradiční čínská medicína, tak ájurvédská i Hippokrates a tradičně byla pro tyto účely užívaná i v našich zemích. Dále je lékořice doporučována pro podporu zdraví kloubů

Lékořice má vliv na kardiovaskulární zdraví, udržuje zdraví pleti. Reguluje energii, podporuje přirozenou obranyschopnost – imunitní systém. Lékořice má účinky antioxidační. Napomáhá snižovat hmotnost, je vhodná při dietách. V neposlední řadě je lékořice vhodná pro nastolení duševního klidu a k podpoře nervového systému.

UPOZORNĚNÍ:

Lékořice není vhodná pro diabetiky a osoby s vyšším krevním tlakem. Pro schopnost zvyšovat krevní tlak se nedoporučuje kardiakům, těhotným ženám a dětem.

TRADIČNÍ UŽITÍ:

Jednu čajovou lžičku kořene vsypeme do 250 ml studené vody a krátce povaříme, poté necháme 15 min. odstát Pijeme 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Doplňkové parametry

Kategorie: Péče o zdraví
Výrobce: Salvia Paradise
Hmotnost: 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: