Himálajská sůl jedlá - Růžová mletá 1 kg

Kód: 800094.01
Neohodnoceno
Značka: Cereus
109 Kč –4 %
růžová mletá 1 kg
109 Kč –4 % 104 Kč
Skladem (5 ks)

Tato sůl je jedinečná pro svůj vyvážený obsah až 84 dobře využitelných přírodních prvků, a proto dodává lidskému tělu potřebné minerální látky a stopové prvky. Díky své hrubosti cca 1 mm je vhodná pro veškeré každodenní využití v teplé i studené kuchyni. Pro zachování nejlepších přírodních vlastností této soli, solte nejlépe před podáváním nebo na konci vaření. Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: kamenná sůl v ryze panenské podobě, velikost krystalu 1 mm

Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje

Sůl Cereus je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, jižně od Himálaje. Tato sůl je až 540 milionů let stará a jedinečně panensky čistá. Je tradičně ručně těžena, omývána a usušena na slunci. Na stolní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, jen cca 10 % vytěžené soli. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v Německu.

Tato přírodní sůl je bohatá na esenciální minerální látky a stopové prvky v takové podobě, která je velmi snadno vstřebatelná lidskými buňkami. Oproti standardní kamenné soli jsou minerální látky a stopové prvky přímo zabudovány v krystalové mřížce soli. Tato krystalová mřížka (prostorové uspořádaní a vzájemné vazby mezi jednotlivými prvky) vznikala po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin. Proto jsou minerální látky a stopové prvky v himálajské soli zcela v jiné podobě než je tomu u běžné kamenné soli, a díky jejich velikosti jsou pro tělesné buňky jednoduše využitelné (sůl je koloidální).

Himálajská sůl nicméně obsahuje i část nerozpustných příměsí, ty se ale z trávícího traktu dále nevstřebávají a jsou následně vyloučeny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jídelní sůl
Výrobce: Cereus
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: