Slzovka obecná 400g

Kód: 412094.01
Neohodnoceno
Značka: TML a.s.
218 Kč
Skladem (> 5 ks)
Jobovy slzy, bezlepková obilovina.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slzovka obecná (také „Jobovy slzy“) je jedno z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku. Vhodná jako přídavek do kaší, polévek, mouky a čajů.

Z hlediska tradiční čínské medicíny:

  • Čistí organismus od nánosů ze živočišných potravin a tuků
  • Posiluje žaludek a slezinu, odvádí z organismu přebytečnou vodu a je močopudná.
  • Posiluje plíce, obzvláště při kašli a po respiračních nemocech (po virozách, chřipkách, zánětech průdušek a plic apod.).
  • Má příznivý vliv na pokožku, kterou udržuje hebkou a vláčnou. Užívá se vnitřně k léčbě bradavic a při tvorbě mateřských znamének. Chrání před ekzémy, záněty kůže (lupénka, akné, růžovka, bércové vředy apod.) a zpomaluje šedivění vlasů.
  • Odvar ze slzovky se považuje za velmi léčivý pro těžce nemocné pacienty, působí při žaludeční a střevní slabosti, upravuje průjmy (i chronické), váže na sebe toxiny, jež jsou produktem látkové výměny, a podporuje funkci jater.
  • Zajímavé je použití proti různým druhům zhoubných nádorů; v poslední době se zjistilo, že v semenech obsažený coixenolid má skutečně kancerostatické účinky.

 

Doporučené dávkování: 3 lžíce vařené slzovky denně.

Odvar ze slzovky: Jedná se o nejjednodušší přípravu slzovky do podoby nápoje, který je možno podávat horký či vychladlý. Slzovku před vařením krátce opláchneme a namočíme cca na 1 hodinu do vody, na 1 šálek slzovky 15-20 šálků vody. Potom ji v té samé vodě vaříme bez pokličky 60 minut při mírném varu. A máme hotovo. Odvar si můžeme přisladit medem a pro osvěžení chuti je možno vymačkat do šálku těsně před podáváním trochu citronu. Uvařenou slzovku můžeme upravit např. jako „kubu“, či směs rozmixovat a použít jako základ pro pomazánku, prej, nákyp, smažené paličky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: